Тривалість замочування насіння різна. Для швидко проростає насіння огірків, кабачків, гарбуза, капусти, редиски, редьки тривалість замочування повинна становити 12 год; для помідорів, салату і буряка від 24 до 36 год; для моркви, петрушки, цибулі-чорнушки, мангольда, селери, пастернаку, спаржі , щавлю - близько 2 діб; а для гороху і квасолі всього 4-5 ч.

Вчора приготувала різними способами кісточки фініків для пророщування і почала пророщувати авокадо. Замочений салат латук посадила в землю.
Сьогодні зійшли пару рослинко базиліку.
Поклала листки алое в холодильник, 15 лютого будуть готові для стимуляції пророщування насіння.

Замочила насіння цибулі. Посадка - 12.02

Кріп

Посів і пророщування кропу У насінні кропу міститься багато ефірних олій, тому проростають вони порівняно повільно, але фахівці стверджують, що це можна значно прискорити. Для цього потрібно промити насіння у воді кімнатної температури, загорнути у вологу м'яку ганчірочку і залишити на кілька днів біля теплої батареї або в іншому теплому місці. Коли насіння набухнуть, їх потрібно трохи просушити і, коли вони почнуть легко відділятися один від одного, висадити на глибину 2 см в грунт. Щоб всередині ящиків було тепліше, їх накривають поліетиленовою плівкою. Зазвичай насінню кропу потрібно близько двох тижнів на проростання. Коли насіння проросте, в ящику з'являться перші сходи, а коли паростки трохи зміцніють, їх проріджують, залишаючи між рослинами приблизно по 3 см. Деякі недосвідчені городники нехтують проріджуванням, а в результаті всі рослини дружно тягнуться до світла або просто вгору і у них замість великого кількості листя утворюється потужний і міцний, але неїстівний стебло.


Кріп та кінзу теж замочила.