www.jumbo.com/broccoliquiche-met-ricotta-en-cas...

Ingrediënten

600 g broccoli
5 plakjes deeg voor hartige taart (diepvries)
100 g ongezouten cashewnoten
4 eieren
250 g ricotta
1 teen knoflook
2 tl gedroogde oregano
1 snufje zout
1 snufje peper
1 quiche- of taartvorm (ø 24 cm)

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor tot 180 °C. Kook de broccoli 5 min. in ruim water met een beetje zout. Bekleed intussen de quichevorm met het deeg.
  2. Giet de broccoli af en laat goed uitlekken. Verdeel de broccoli met de cashewnoten over de deegbodem.
  3. Klop de eieren los met de ricotta, knoflook, oregano en peper naar smaak. Verdeel het ei-ricottamengsel over de broccoli.
  4. Bak de quiche in de voorverwarmde oven in 40 min. goudbruin en gaar.