Інгредієнти:


30 гр. фундука

450 гр. моркви, переважно молодий, невеликого розміру

1 пучок зеленого цибулі

2 ч. л. листя чебрецю

2 ст. л. оливкової олії

Сіль і мелений перець

Масло волоського горіха


Приготування:


Духовку розігріти до 160 °C. Горіхи викласти на деко, запікати 8-10 хвилин, до золотистого кольору і появи аромату. Вийняти з духовки і відразу ж обернути чистим, сухим рушником. Температуру збільшити до 220 °C. Горіхи очистити від шкаралупи, викласти в поліетиленовий пакет. З допомогою качалки подрібнити горіхи, прокатати качалку кілька разів по горіхам.


Деко застелити пергаментом. Зняти з моркви шкірку, зрізати верхівку і підстава. Якщо морква середнього розміру, розрізати її навпіл і нарізати невеликими брусочками. Цибуля приправити сіллю і перцем, додати чебрець і оливкове масло і добре перемішати, або безпосередньо на деко або в окремій тарілці. Перекласти на деко.


Запікати в духовці протягом 20 до 30 хвилин, помішуючи кожні 10 хвилин. Цибулю може бути готовий вже через 10 хвилин — він повинен підрум'янитися і розм'якнути. Коли він буде готовий, зняти цибулю з дека і перекласти на тарілку. Потім додати до цибулі готову моркву. Посипати підсмаженими горіхами і полити маслом волоського горіха.


steaklovers.menu/food/8933