Горошок консервований не підходить, беріть тільки заморожений.

Інгредієнти на 4 порції: Для соусу бешамель - вершкове масло 50 г; борошно пшеничне 50 грам; молоко 500 мл; маленька цибулина 1 шт.; сіль за смакомю Для супу вершкове масло 25 грам; цибуля порей (біла частина) 50 грам; невеликий качан латуку 1 шт.; курячий бульйон 500 мл; зелений горошок (заморожений попередньо розморозити) 400 грам; жирні вершки (20% і вище) 50 мл; сметана і зелень петрушки для подачі

Готуємо бешамель, який буде основою супу. В ковшику (кастрюлька з ручкой 1 л) розтоплюємо вершкове масло, кладемо дрібно нарізаний цибулю і смажимо, помішуючи, на середньому вогні до напівпрозорого стану цибулі.
Додаємо борошно і смажимо, помішуючи, поки воно не стане злегка золотавого відтіноку.

Знімаємо ковшик з вогню і поступово, при постійному інтенсивному помішуванні збивалкою, вливаємо підігріте молоко.

Повертаємо ковшик на плиту і варимо на невеликому вогні, постійно помішуючи, до загустіння, близько 5 хвилин (може зайняти трохи більше або трохи менше часу). Солимо за смаком і знімаємо з плити. Накриваємо поверхню соусу харчовою плівкою, щоб він не завітрився. Порей і латук крупно нарізаємо
В каструлі з товстим дном розтоплюємо 25 г (1 ст. л.) вершкового масла. Кладемо порей і латук і смажимо, помішуючи, 2-3 хвилини на середньому вогні.

Додаємо горошок і бульйон.
Доводимо до кипіння і варимо на невеликому вогні близько 10 хвилин. Потім перелити в блендер, додаємо бешамель і перемелюємо до однорідного стану.

Повертаємо в каструлю, солимо за смаком і доводимо до кипіння. Вливаємо вершки, ще раз прогріваємо і вимикаємо. Подаємо зі сметаною і/або крутонами.

Повний текст: www.vkusnyblog.ru/recipe/slivochnyj-krem-sup-iz...