Малюкка

Варення з огірків з додаванням м’яти

Якщо ви ще не перестали дивуватися, то пропонуємо вашій увазі ще більш дивовижне блюдо. Варення зі свіжих домашніх огірків виглядає досить незвично, а з додаванням м’яти блюдо і зовсім перетворюється на небачену екзотику, так як ця травичка надає йому освіжаючий смак і приємний аромат. Тому якщо хочете здивувати знайомих? Запропонуйте їм огірковий десерт з м’ятою.

Інгредієнти:

  • 1 кілограм огірків;
  • 600 грамів цукрового піску;
  • цедра і сік 2-х лимонів;
  • пучок свіжого листя м’яти перцевої.

Приготування:

  • Листя м’яти дрібно подрібнюються, для цього краще використовувати міксер. Огірки чистяться від шкірки і насіння, рубаються на маленькі кубики. У каструлю з товстим дном укладається огіркова м’якоть, цукор, цедра і сік лимона, подрібнена м’ята. Все перемішується і залишається на кілька годин для просочення;
  • Доводимо м’якоть до кипіння і кип’ятимо в середньому півгодини, до тих пір, поки суміш не придбає консистенцію рідкої карамелі. Варення гарячим розливають по банках.

@темы: Кулінарія